Børnehænder i sanden

Nye beboere i Svanepunktet

16. september 2015
Morten Ulrik Kristensen, leder af bofællesskabet i Svanepunktet
Den første september flyttede nye beboere ind i Svanepunktets nyindrettede bofællesskab for voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

De bare hvide vægge på den lange gang og i fællesrummene bærer endnu ikke præg af indflyttede beboere, men det skal man ikke lade sig snyde af. Beboere og ansatte er i fuld gang med at sætte deres præg på det nye bofællesskab i Svanepunktet.

Og de bare hvide vægge er netop en af grundtankerne ved indflytningen, hvor beboerne får mulighed for at sætte præg på deres eget hjem – herunder fællesarealerne. Derfor bliver indretningen et fælles projekt, der tager form over det næste stykke tid.

Sammenbragt flok af beboere

Beboerne kommer både fra andre bofællesskaber i Furesø Kommune, men der er også helt nye, hvor det er første gang, at de flytter i bofællesskab. Der venter derfor en vigtig opgave for personalet i de kommende måneder.

”Vi har beboere lige fra 18 til 75 år, så man kan sige, at de bor her hele livet. Derfor skal vi nu bl.a. have en proces, hvor det handler om at finde det rigtige match beboerne imellem, fx i forhold til hvem de har som naboer,” fortæller Morten Ulrik Kristensen, der er daglig leder af bofællesskabet.

Bofællesskabet er i forvejen tænkt som en integreret del af Farum Midtpunkt, så beboerne kan føle sig som en naturlig del af det omgivende samfund. Eksempelvis ligger der et almindeligt seniorbofællesskab på etagen oven på, og udenomsarealerne deles med de øvrige beboere i området.

Værd at vente på

Med direkte adgang til genoptræningscenteret, der inden længe åbner på etagen nedenunder, så er det blevet nemmere at give beboerne den individuelle støtte, som de har behov for.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune, og 2. viceborgmester, Susanne Mortensen (C) fortæller:

”Det har været en lidt længere byggeproces end først forventet, men når vi nu ser resultatet, så har det været værd at vente på. Vores beboere har fået nogle fysiske rammer, der matcher de behov, som de har, og som samtidig giver dem nye muligheder, de ikke havde tidligere.”

Fakta

Boligerne er indrettet som 2-rums boliger, der er forsynet med et lille tekøkken og en dør ud til en terrasse eller altan. Beboerne i bofællesskabet kan spise og have fælles aktiviteter i de tre fællesrum, der er indrettet som køkken/alrum.

Læs mere om Svanepunktet på hjemmesiden www.svanepunktet.furesoe.dk


» Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190